Curs EBC, classe 6, Diumenge 15 d'Abril

Viper

Administrador
Membre del personal
Administració
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#1


Descripció de la classe

Practicarem els principis de la defensa quan anem en comboi, les formacions i després farem una practica de navegació terrestre a peu per saber orientar-nos sense conèixer la nostre posició i així prepar-vos pel SERE "Survival, Evasion, Resistance and Escape".

Temari

- Defensa del comboi
- Navegació terrestre desmuntada
* Protocols de comunicació

Material per estudiar

Heu d'estudiar el capítol "Navegació terrestre desmuntada" de la Fase 2 i el capítol "Defensa del comboi" de la Fase 4.

Podeu consultar el manual a arma.cavallersdelcel.cat.

Horari

Tothom a d'estar al TS a les 22:00 i a les 22:05 llançarem la missió d'instrucció, per començar a les 22:15 la classe com a molt tard.

Alumnes inscrits

- Ashdrick
- Atunero
- Lagia
- Copess

Assistents

- Ashdrick
- Atunero
- Lagia
- Roca

Ampliació per Navegació terrestre desmuntada

Per orientar-nos, a més de la informació que teniu al manual, i han més mètodes aplicables. Aquí us resumiré alguns. Penseu que degut a les limitacions del simulador potser no tots surten bé, tot i que en teoria sí perquè he buscat mètodes que funcionen a l'Arma 3.

Primer de tot aclarir que aquests mètodes poden diferir molt depenent del hemisferis on estem, les estacions, etc



El Sol

El sol és un dels millors mètodes per orientar-se. Bàsicament serveix per saber on està el Nord, que és el primer que heu d'esbrinar sempre.

El sol surt per l'Est i s'amaga a l'Oest.

Una manera fàcil que faig servir jo per recordar aquesta regla és pensar en la platja a l'estiu. Quan vaig a banyar-me a la platja, sempre quan arribo el sol està cap el mar, l'Est, i quan me'n torno a casa el sol està terra en dins, l'Oest.

Penseu que depèn de l'estació, el sol pot estar més a dalt o menys, aquí ho veieu. Un cop més e´s fàcil recordar amb el tema de la platja, a l'estiu sempre fa més calor i per tant això vol dir que estarà més vertical.





Ombra i rellotge

Una altre manera de saber on es el Nord i el Sud és fent servir una ombra recta, i el nostre rellotge. Ha de ser l'ombra d'un objecte totalment recte. Un edifici, un fanal, un pal del telefon, etc. Els arbres i demes no valen, ja que les seves ombres no són rectes perfectes.

Primer es posem a d'alt de l'ombra (en la imatge un fanal del carrer) i traiem el rellotge amb 2xO (polsar dos cops la O).



Llavors per saber on està el Sud, heu de fer que les hores apuntin al sol.





Un cop fet això, l'únic que heu de fer és la bisectriu entre les hores i les 12. Es ha dir heu de marcar la meitat de l'angle que formen les hores i les 12, i això us dona el Nord (i per tant en sentit contrari el Sud).





Constel·lacions

Per la nit ens podem guiar per les constel·lacions. Aquí tenim diferents maneres. Recordeu que depèn l'hemisferi podem no veure les mateixes constel·lacions.

Si trobem l'Osa major, amb forma de carro.



Podem traçar una línia recta des de la seva base fins a 5 cops la mateixa distancia, i trobem l'estrella polar. Aquesta línia ens marca el Nord.



També podem agafar com a referencia l'Osa menor.



O podem agafar de referencia Cassiopea.



Si fem la bisectriu, veurem que apunta fins a l'Estrella polar.



Penseu que degut a la rotació de la terra (i les estacions per tant), les constel·lacions poden aparèixer de diferent manera.



Consells

- Busqueu sempre la costa, això us pot ajudar molt a saber on esteu i descarta el 50% del mapa quan estem a una illa. A més si sabem on es el Nord, podem saber a quina part de l'illa estem.

- Les carreteres tenen formes molt característiques, mireu les carreteres que teniu i la seva forma, i busqueu-les al mapa.

- També tingueu en compte que les carreteres principals surten al mapa de color taronja, son les asfaltades grans i per tant fàcil saber on estan.

- Compte amb els arbres, al mapa boscos i arbres més dispersos es marquen igual, amb una zona verda, per tant que no us confonguin.