Doncs n'he menjat moltes vegades, però mai l'havia fet, i feia molt de temps que volia fer-ho, avui que esta tapadet el cel era un bon dia per fer-ho.
De receptes a internet en trobareu moltes, i de noms també, se li diu de moltes maneres es veu, trinxat de patata i col, col i patata amb rosta, etc... però la base es igual per a totes, col i patates bullides i després trinxades.
Us poso la recepte que he fet jo, primer els ingredients:
- 1 col
- 500g de patates
- 150g de botifarres negres
- 200g de cansalada fresca
- 1 gra d'all
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre
Preparació:
Posem una olla amb aigua i sal a bullir, mentre arrenca el bull, pelem i tallem les patates, quatre o sis trossos per patata ja esta be, perquè sigui mes fàcil trinxar però que no se'ns desfaci al bullir. Fiquem les patates.
Tallem la col en dos, i li trèiem el cor dur. Tallem les dues meitats en tires i quan les patates portin 5 minuts fiquem la col a l'olla, en total son 25 minuts per les patates i 20 per la col.
Mentre això bull, li trèiem la pell a la botifarra negre i la trossegem perquè després es desfaci mes fàcilment a la paella, posem un rajolí d'oli a la paella a foc viu i aboquem la botifarra negre, anem remenant i esclafant fins que faci com una pasta i la retirem.
Llavors posem en una paella amb oli la cansalada tallada amb quasi un dit de gruix i el deixem a foc lent, la idea no es que es fregeixi si no com confitat, però amb rosta, dauradet. Retirem en un plat amb paper de cuinar absorbent para xucli l'excés d'oli i greix.
Un cop la col i la patata estiguin, les retirem de l'olla (podeu reservar el brou per fer altres coses o com a fertilitzant per les plantes natural), i les trinxem amb una escumadora, o un morter, lo que vulgueu, ha de quedar xafadet però amb grumolls, que tingui textura.
A la mateixa paella de la cansalada traient una mica d'oli sobrant i deixant l'altre posem un allet o dos picat perquè es dori i aboquem el trinxat. Un consell, per aquestes quantitats, o la paella es molt gran, o nomes aboqueu lo que us aneu a menjar en aquell moment. Li doneu unes voltes que es barregi amb l'all i l'oli, rectifiqueu de sal, li poseu pebre al gust i aboqueu la botifarra. Remeneu que es barregi be, i podeu deixar que es dori tot com una truita, o nomes una mica perquè continuí solt.
Ja podeu emplatar i col·loqueu la cansalada.
Que vagi de gust.
De receptes a internet en trobareu moltes, i de noms també, se li diu de moltes maneres es veu, trinxat de patata i col, col i patata amb rosta, etc... però la base es igual per a totes, col i patates bullides i després trinxades.
Us poso la recepte que he fet jo, primer els ingredients:
- 1 col
- 500g de patates
- 150g de botifarres negres
- 200g de cansalada fresca
- 1 gra d'all
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre
Preparació:
Posem una olla amb aigua i sal a bullir, mentre arrenca el bull, pelem i tallem les patates, quatre o sis trossos per patata ja esta be, perquè sigui mes fàcil trinxar però que no se'ns desfaci al bullir. Fiquem les patates.
Tallem la col en dos, i li trèiem el cor dur. Tallem les dues meitats en tires i quan les patates portin 5 minuts fiquem la col a l'olla, en total son 25 minuts per les patates i 20 per la col.
Mentre això bull, li trèiem la pell a la botifarra negre i la trossegem perquè després es desfaci mes fàcilment a la paella, posem un rajolí d'oli a la paella a foc viu i aboquem la botifarra negre, anem remenant i esclafant fins que faci com una pasta i la retirem.
Llavors posem en una paella amb oli la cansalada tallada amb quasi un dit de gruix i el deixem a foc lent, la idea no es que es fregeixi si no com confitat, però amb rosta, dauradet. Retirem en un plat amb paper de cuinar absorbent para xucli l'excés d'oli i greix.
Un cop la col i la patata estiguin, les retirem de l'olla (podeu reservar el brou per fer altres coses o com a fertilitzant per les plantes natural), i les trinxem amb una escumadora, o un morter, lo que vulgueu, ha de quedar xafadet però amb grumolls, que tingui textura.
A la mateixa paella de la cansalada traient una mica d'oli sobrant i deixant l'altre posem un allet o dos picat perquè es dori i aboquem el trinxat. Un consell, per aquestes quantitats, o la paella es molt gran, o nomes aboqueu lo que us aneu a menjar en aquell moment. Li doneu unes voltes que es barregi amb l'all i l'oli, rectifiqueu de sal, li poseu pebre al gust i aboqueu la botifarra. Remeneu que es barregi be, i podeu deixar que es dori tot com una truita, o nomes una mica perquè continuí solt.
Ja podeu emplatar i col·loqueu la cansalada.
Que vagi de gust.