Campanya Hub Campanya: Forgotten War 1957

Copess

Ja en porto tres-cents
Membre del personal
Personal Arma
8 Maig 2017
401
61
28
#1
y6y9bog605021.jpg

REQUISITS
ArmA3 + APEX + GM + VN + WS
Pre-set: Històrica

CONTEXT (explicació de les diverses fases de la guerra)

La Guerra d'Ifni, de vegades anomenada Guerra oblidada, va ser una sèrie d'incursions armades a l'Àfrica Occidental espanyola per part d'insurgents marroquins que van començar l'octubre de 1957 i van culminar amb el setge avortat de Sidi Ifni.

La guerra, que es pot considerar com a part del moviment general de descolonització (que va arrasar Àfrica durant la segona meitat del segle XX) va ser dirigida principalment per elements de l'Exèrcit d'Alliberament del Marroc que, ja no lligat en conflictes amb els francesos, va dedicar una part important dels seus recursos i mà d'obra a aconseguir la independència d'Espanya.

Primera fase - Protestes violentes
Protestes violentes contra el govern espanyol varen començar a Ifni el 10 d'abril del 1957. Varen tenir lloc lluites civils i violència contra aquells lleials a Espanya. En resposta, el govern va enviar dos batallons de la legió espanyola a "El Aalún", a Saguia el-Hamra, al juny.

Aquesta mobilització militar va resultar en l'exèrcit reial del Marroc agrupant-se aprop d'Ifni. El 23 d'octubre del 57, dos pobles a les afores de Sidi Ifni, Goulimine i Bou Izarguen vàren ser ocupades per uns 1500 soldats marroquins (Moujahidine)

Aquest encerclament va ser considerat l'inici de la guerra d'Ifni. Dos més batallons vàren arribar al Sàhara espanyol abans de començar les hostilitats.

Segona part - Setge a Ifni
El 21 de novembre, l'inteligència espanyola a Ifni va reportar que diversos atacs serien inminents per part dels marroquins a les afores de Tafraout. Dos dies després, les línies de comunicaació vàren ser tallades, i uns 2000 marroquins vàren assaltar les defenses i armeries espanyoles aprop d'Ifni.

Tot i que l'assalt va ser fàcilment rebutjat, dos outposts vàren ser abandonats, i uns quants altres vàren quedar sota fort setge.

Tercera part -Tiluin
A Tiluin, 60 soldats locals tenien dificultats per rebutjar atacs marroquins, que nombraven centenars de soldats. El 25 de novembre es va autoritzar l'enviament d'una força de relleu.
5 bombarders CASA 2.111 vàren bombardejar les posicions enemigues, i 5 CASA 352 vàren deixar uns 75 paracaigudistes al outpost.

El 3 de desembre, soldats legionaris del 6é batalló (VI Bandera) vàren arribar, trencant el setge i recuperant l'aerodrom. Tot el personal civil i militar vàren ser evacuats a Sidi Ifni.

Quarta part - Telata
El relleu a Telata va ser menys exitós. Sortint de Sidi Ifni el 24 de novembre, a bord de diversos camions antics, paracaigudistes legionaris sota el capità Ortiz de Zárate feien avanços lents a través del difícil terreny. Aquest problema va ser agreujat per frequents emboscades marroquines. El 26 de novembre vàren quedar sense menjar i baixos de munició. L'endemà vàren continuar el seu avanç, per finalment atrinxerar-se davant atacs enemics.

Es vàren enviar, via aèria, suministres i menjar, però les baixes seguien aumentant. El capità Ortiz de Zárate va caure en combat. El 2 de desembre una columna d'infanteria aliada va poder trencar les línies marroquines, obligant a retirar l'exèrcit marroquí.

Cinquena part - Setge a Sidi Ifni
Els atacs marroquins, al principi, havien set generalment exitosos. Els marroquins i els seus aliats tribals vàren poder asertar control sobre gran part d'Ifni, aïllant tropes espanyoles de la capital. Atacs simultanis vàren succeïr per tot el Sahara espanyol, sobrepassant defenses i emboscant convois i patrulles.

Degut a aquestes victòries, l'exèrcit marroquí, rearmat i reforçat, và intentar envoltar i setjar Sidi Ifni, incitant a un alçament popular. Malgrat això, les tropes marroquines vàren subestimar la força dels defensors. Aquests, rearmats per l'armada i protegits per kilometres de trinxeres i FOBs, vàren demostrar ser impenetrables.

El setge, que va durar fins juny de 1958 no va patir incidents i no va patir gaire "sang", ja que tant Espanya com el Marroc, estaven concentrant els seus recursos als "teatres" del Sàhara.

Sisena part - Battle of Edchera, França entra a la guerra
Al gener del 1958, el Marroc va reorganitzar tot el seu exèrcit en el Sàhara com el "Saharan Liberation Army".

El 12 de juny, una divisió del SLA va atacar la guarnició d'El Aaiún, sense èxit. Després de retirar-se, vàren atacar Edchera, on 2 companyies franceses estaven fent missions de reconeixament. Presos per sorpresa, els francesos vàren defensar la posició tant bé com vàren poguer, utilitzant els seus morters i fusells. L'esforç franco-espanyol va conseguir aguantar l'atac, obligant a l'enemic a retirar-se aprofitant la nit.

Setena part - Liquidació del SLA
Al febrer del 1958, les forces convinades franco-espanyoles vàren poder trencar l'SLA.
Els primers punts a caure vàren ser les fortificacions a "Tan-Tan", utilitzant bombardejos i cohets. L'SLA va patir grans baixes i vàren haver d'abandonar.​
El 10 de febrer, tropes motoritzades espanyoles vàren fer fora d'Edchera als marroquins i vàren avançar fins Tafurdat i Smara.​
El 21 de febrer, l'exèrcit a El Aaiún, amb cooperació dels francesos al Fort Gouraud, vàren atacar posicions enemigues, destruïnt l'SLA entre Bir Nazaran i Ausert.​

Armament i uniformes
Armes històriques: MP40, Mauser 1893, Cetme B, FAO (Fusil ametrallador Oviedo), Hotchkiss M1914 (ametralladora fixa), Coruña m1942
Armes a la campanya: MP40, K98, Cetme C, Bren, M1919, Sten mk5.
Casc, uniforme i armilla: M42 (M1 americà pels paracas), BDU Green i M1956 i variants
Motxilles: M961 i variants


OPERACIONS PROGRAMADES (possibles missions de la campanya, amb el breu objectiu)

12/02/22: "Protestes" ~ 10/04/1957
Aturar les protestes violentes protegint aquells lleials al govern.​
16/03/22: "Emboscades camí a Ifni" ~ 21/11/1957
Els outposts a les afores de Tafraout estan patint atacs constants enemics. Caldrà localitzar i emboscar els assaltants.​
26/03/22: "Reforços a Tiluin 1: Bombardejos" ~ 25/11/1957
Mitjançant CAS i transport aèri, cal alliberar pressió de Tiluin.​
16/04/22: "Reforços a Tiluin 2: Aeròdrom" ~ 25/11/1957
Rependre l'aeròdrom de Tiluin.​
XX/XX/22: "Camí a Telata" ~ 24-26/11/1957
Amb camions vells, poc menjar i poca munició, cal arribar a Telata, utilitzant trinxeres per defensar-nos de les emboscades enemigues.​
XX/XX/22: "Setge a Sidi Ifni" ~ 24-26/11/1957
Defensa de Sidi Ifni.​
XX/XX/22: "Edchera 1: defensa francesa" ~ 10/01/1958
Dos grups de reconeixament francés estan sota foc pesat, cal ajudar-los a combatre l'enemic.​
XX/XX/22: "Les fortificacions de Tan-Tan" ~ 01/02/1958
Amb l'ajuda de CAS, atacarem les foritificacions de Tan-Tan​
XX/XX/22: "Edchera 2: Motoritzats" ~ 10/02/1958
Alliberar Edchera, Tafurdat i Smara.​
XX/XX/22: "Destrucció de l'SLA" ~ 21/02/1958
Atacar les últimes posicions de l'SLA entre Bir Nazaran i Ausert.​

Enllaços i bibliografia:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ifni_War
https://descubrirlahistoria.es/wp-content/uploads/2016/01/DlH4_Ifni.pdf
https://ruhm.es/index.php/RUHM/article/view/87/77
https://www.marca.com/tiramillas/actualidad/2021/05/19/60a4d9e246163fc2138b45b2.html**Nota de l'editor : La participació a més del +-80% de les partides rebrà aquesta fabulosa cinta! (La cinta no està 100% assegurada, és a dir, fins a la finalització de la campanya està subjecte a canvis)

Pendent
 
Last edited:
M'agrades: INOXCA i Vini